03-11-2021

Afbeelding wafel 2

Black Honey zwarte thee en een zoete lekkernij ;-)


Op een regenachtige herfstdag gaat er niets boven een kopje thee met een zoete lekkernij, en liefst nog een goed boek erbij! 


Onze Black Honey zwarte thee heeft een vleugje honing in het smakenpallet en smaakt heerlijk luxueus bij een zoet dessertje.  Combineer deze thee met wat chocomousse, een pannenkoek of met een heerlijk warm wafeltje.   

Omdat we hier thuis proberen om onze suikeriname te beperken en omdat we van gezond houden, kiezen we voor lactose- én suikervrije wafels. De zoete smaakt komt door het verwerken van dadels in het deeg.   Heerlijk én gezond genieten!  

Ook eens proberen?  
Dit is het recept: 


Ingrediënten


250g kokosolie
150g havermelk
250g speltbloem
250g havermeel
300g dadels
2 eieren
4g gist
flink wat kaneel (naar eigen smaak)
een snuifje zout

Werkwijze:

Warm de havermelk een beetje op en meng met kaneel en gist. 
Doe de speltbloem en het havermeel in een mengkom en maak een kuiltje in het midden.  Doe hierin de eieren en strooi het zout op de rand. 
Giet vervolgens het melkmengsel erbij en kneed dit goed door.  
Laat vervolgens een half uurtje rusten.  
Verhaksel de dadels en meng met kokosolie.  Giet dit mengsel (na het half uurtje) bij het deeg en meng opnieuw.  
Vorm nu bolletjes (je kan met deze hoeveelheden 16 bolletjes van 80g vormen) en laat nog heel even rusten.  
Bak de wafels in een wafelijzer (stand 3 - 1 minuut aan elke kant). 

Deze wafels smaken overheerlijk als ze nog een beetje warm zijn!  De Black Honey zwarte thee maakt het helemaal af!
Smakelijk!