Oolong thee zit, wat verwerkingsproces betreft, ergens tussen groene thee en zwarte thee in.  De blaadjes worden geplukt, verflenst, gerold en krijgen vervolgens de kans om te oxideren.  Dit betekent dat de stoffen in het blad gaan reageren door aanraking met zuurstof. Een oolong thee kan zeer licht geoxideerd zijn, waardoor het smakenpalet dichter aanleunt bij een groene thee.  Maar de thee kan ook zwaar geoxideerd zijn, waardoor het smakenpalet eerder in de buurt van een zwarte thee komt.  Vervolgens worden de blaadjes gedroogd. 
Door het verschil in oxidatiegraad kunnen de smaken, afhankelijk van de gekozen thee, dus heel verschillend zijn.  

Oolong thee is een verwarmende thee die uitstekend smaakt in de wat koudere maanden. 
Maar een echte oolong liefhebber drinkt deze theesoort met plezier de hele dag door!  ;-)
China Gabalong
GABA oolong is een thee die verbouwd werd in China, in de provincie Fujian.  Het is een half geroosterde thee.  In GABA oolong vind je een hogere concentratie GABA (Gamma-Amino Butyric Acid) en dat werkt als neurotransmittor in ons centraal zenuwstelsel. GABA zou een kalmerende werking hebben en angst en nervositeit verminderen. GABA oolong heeft een rijk smaakpalet, met tonen van rijp fruit, nootjes, chocolade en karamel.  Een heerlijk kopje thee om een drukke werkdag ontspannen af te sluiten.  

€ 9,50
PipaCha
PipaCha is een oolong thee die verbouwd werd in Fujian in China.  Vervolgens werd hij in Portugal in portvaten bewaard, waardoor hij de subtiele aroma's van de port overnam.  Het werd een heerlijk complexe thee met tonen van gedroogd fruit, honing en cacao.  

€ 15,50